Historia

Det hela började med att radioprogrammet Christer i Sveriges Radio P3 utlyste en talangjakt. Folk från hela Sverige ringde in och lät som gråtande bäbisar, motorsågar och Peps Persson.

En ung man från Göteborgstrakten ringde in och härmade olika dialekter. "Dialektmannen", som radiofolket kallade honom, vann programmets femte och sista deltävling. Veckan därpå var det final och samtalen med de fem finalisterna från de gångna veckorna spelades upp ännu en gång. Juryn berömde dem alla, men blev mest imponerade av Dialektmannen som vann hela talangjakten.
Efter någon vecka såg webbsajten Dialektmannen.se dagens ljus.

Först trodde Dialektmannen att detta var en tillfällig grej. Att han hade fått sina två korta tillfällen i rampljuset och sedan skulle glömmas bort. Men icke.
Folk över hela landet hade hört honom. Hans pappas kollega. Systerns kurskamrater. Sysslingens rumskompis. Alla möjliga hade hört honom.

Några månader senare var det dags igen. Christerredaktionen ringde upp igen och ville ha med Dialektmannen igen. Programmet skulle handla om dialekter, och Dialektmannen skulle få inleda programmet.

I början av 2008 ringde P4 Göteborg upp och sade att de också ville ha med Dialektmannen.
Både den 14:e och 17:e januari 2008 var Dialektmannen med i Göteborg direkt morgon med anledning av P4:s lokalkanalers dialektsatsning.

Runt årskiftet 2008-2009 kom Dialektmannen i kontakt med Petter Lennstrand (som ligger bakom bl.a. Allram Eest, Höjdarna, Rummel & Rabalder, Janne & Mertzi och den senaste reklamfilmerna för ComHem) och lyckades få jobb som skådespelare och dockskådespelare på företaget BLA Stockholm.
Från februari till april bodde Dialektmannen i Stockholm under inspelningarna som skedde både i BLA:s studio i Bromma, och i SVT:s lokaler i TV-huset i Stockholm.

TV-programmet började sändas 7 oktober 2009. Och vad som händer sen återstår att se...

Ljudklipp från Dialektmannens framträdanden går att ladda ner under fliken MP3.